Ediste-rynnäkkö = Dollarisoitu palvelutuote 5 työpäivässä

Haluaisitko tuotteistaa palvelusi? Ediste-rynnäkkö on kärsimättömälle johtajalle tarkoitettu suurpaineprojekti. Paketoimme ideasi niin konkreettiseksi, että myyt sen hetkessä yrityksesi omalle väelle ja asiakkaillesi.

Uuden palvelusi tuotteistaminen kestää vain viisi työpäivää. Omaa aikaasi kuluu vain yhteensä 6 tuntia, kun osallistut kahteen järjestämäämme työpajaan.

Vastaamme lopputuloksista puolestasi. Et joudu hikoilemaan tuskallisten kotiläksyjen kanssa. Riittää kun teet päätöksiä työpajoissa, me huolehdimme muusta.

Iskuryhmämme on rusikoinut uusia ideoita helposti myytäviksi paketeiksi jo yli 300 kertaa. Siksi tiedämme, miten ideasi saadaan viikossa myyntikuntoon.

Miksi tilaisit Ediste-rynnäkön?

  1. Saat viikossa kaikki uuden palvelusi myynti- ja markkinointityöhön tarvittavat välineet. Myyjäsi selviävät kuivin jaloin tiukoistakin myyntitilanteista.
  2. Loputon lykkääminen loppuu. Vaikka osaisitkin tuotteistaa, siihen ei ole koskaan riittävästi aikaa. Ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan. Haluatko tuloksia nyt vai heti?
  3. Saat ideasi kaupaksi yrityksesi sisällä. Ulkopuolinen iskuryhmä näkee asiat toisin. Kiteytämme ideasi niin, että jokainen tajuaa pointtisi heti.
  4. Omaa aikaasi kuluu vain 6 tuntia. Aikaasi kuluu hankkeeseen vain yksi työpäivä. Taskulaskimella on helppo todeta, miksi Ediste-rynnäkkö on niin suosittu.
  5. Myyjäsi voi testata heti projektiviikkoa seuraavana maanantaina, pureeko uuden palvelusi myyntipuhe ostajaehdokkaisiin.

Miksi tuotteistamme törkeitä lupauksia?

Ediste-rynnäkössä muotoilemme palvelullesi, tuotteellesi tai niiden yhdistelmälle pysäyttävän lupauksen, joka herättää asiakkaidesi mielenkiinnon ja erottuu selvästi kilpailijoistasi. Parhaimmillaan lupauksesi on jopa niin törkeä, että asiakkaasi ovat hiukan epäuskoisia.

Kerrankin asiakas pyytää oma-aloitteisesti kertomaan asiasta lisää. Myyjäsi välttyvät välittömältä tinkaamiselta ja pääsevät sen sijaan puhumaan asiakkaasi saamista ainutlaatuisista hyödyistä.

Mitä saat tulokseksi?

Tuotamme myyjillesi työkalut, jotka hyvä tuotteistaja nikkaroisi joka tapauksessa ensimmäiseksi.

  1. Myyntiesitys kiteyttää lupauksesi sujuvaksi myyntipuheeksi, joka tiivistää ainutlaatuisen myyntiväittämäsi, asiakkaasi rahalliset hyödyt ja palvelun toimitussisällön.
  2. Liiketoimintasi perusta on törkeä – tai edes jämerä – lupaus. Jos et uskalla luvata ostajalle mitään merkittävää hyötyä, bisneksesi on vaarassa. Toimitamme myyntisi työkalupakkiin myös tuote-esitteen, joilla konkretisoit lupauksesi.

Toimitamme aineistot muokattavina PowerPoint- ja InDesign-tiedostoina. Ja noudatamme tietenkin esitteessä ja esityksessä yrityksesi graafista ohjetta.

Ediste-rynnäkkö on saatavana myös englanninkielisenä. Vaikka työpajoissa puhummekin vain suomea tai englantia, tuotamme tietysti halutessasi lopputulokset haluamallasi kielellä.

Mitä pitää olla valmiina, että voit tuotteistaa?

Pilotti-ikoni_05

1. Hyvä tuote ei yritä tarjota kaikkea kaikille. Tarkoituksena on löytää rajattu kohderyhmä, jolle palvelu tarjoaa kilpailijoista selvästi poikkeavia hyötyjä. Listaamme tuotteistusprojektin aluksi asiakkaidesi polttavia ongelmia. Jos emme tiedä kuka asiakas on, emme myöskään tiedä mitä ongelmia meidän pitäisi ratkaista. Aloita siis valitsemalla kannaltasi houkutteleva kohdeasiakasryhmä.

Pilotti-ikoni_04

2. Kiivastahtisessa tuotteistusprojektissa paketoimme myyntivalmiita tuloksia. Se ei onnistu, jos projektiin osallistuvat asiantuntijat ovat tyystin eri mieltä siitä, mikä liiketoimintasi osa tai erityisosaamisesi ylipäätään pitäisi tuotteistaa. Siksi valitsemme tuotteistusaihion kanssasi ennen Ediste-rynnäkön käynnistymistä.

Millaisen takuun Ediste antaa omalle työlleen?

Pidämme projektin puolessa välissä myyntiesityksen. Siis aivan kuin olisimme yrityksesi myyjiä ja olisit itse asiakas. Jos myyntipuheemme on umpisurkea, voit paiskata meidät pellolle siltä istumalta, jolloin et myöskään maksa meille projektista senttiäkään.

Jos taas onnistumme myymään palvelun projektiryhmällesi, silloin varmasti osaat myös esittää sen asiakkaallesi.

Millainen projektiryhmä on sopiva?

Sopiva projektiryhmän koko on 6 henkeä. Silloin sillä on jo riittävästi ideointivoimaa. Toisaalta suurempi joukko yleensä vain jarruttaa projektia. Ryhmässä on oltava yksi päättäjä, myyjiä sekä toimitustesi teknisiä yksityiskohtia ymmärtäviä asiantuntijoita.

Miten Ediste auttaa tuotteistetun palvelun pilottimyynnissä?

Ediste-rynnäkössä tehtävän tuotteistuksen jatkoksi sopii mainiosti ratkaisumyynnin koulutuksemme. Se on käytännönläheinen valmennus, jossa harjoittelemme hyötyjen dollarisointia ja myymme palvelua valitsemillesi pilottiasiakkaille. Et jää yksin uuden myynnin kanssa, vaan autamme sinua saamaan ne usein niin vaikeat ensimmäiset referensssiasiakkaat uudelle palvelullesi.

Ediste-rynnäkössä tuotteistamamme palvelun koemyynti etenee esimerkiksi näin:

Pilotti-ikoni_01

Vaihe 1: Harjoittelemme tuotteistamamme palvelun asiakaslähtöistä myyntiä. Kartoitamme asiakkaiden polttavat ongelmat. Harjoittelemme dollarisointia ja uuden hinnoittelumallin hyötylähtöistä ankkurointia. Sovellamme uusia oppeja nykyiseen myyntimalliisi.

Pilotti-ikoni_02

Vaihe 2: Valitsemme 1-3 asiakasehdokasta ja perehdymme heidän tilanteeseensa. Dollarisoimme hyödyt asiakaskohtaisesti ja etsimme taustatietoa hyötylaskelmien tueksi (tutkimustulokset jne.). Valmistelemme ehdotuksen tuotteistamamme palvelun pilotoinnista tai koekäytöstä. Työpajan jälkeen myymme palvelua valituille pilottiasiakkaille.

Pilotti-ikoni_03

Vaihe 3: Perehdymme pilottimyyntikäynneiltä kerättyyn palautteeseen. Vastaamme asiakkaiden vastaväitteisiin ja valmistelemme ehdotukset (esimerkiksi kevyen pilottiprojektin sisältö). Teemme pilottimyynnin perusteella viilaukset alkuperäiseen tuotteistukseen.

Mistä tiedät sopiiko Ediste-rynnäkkö yrityksellesi?

Soita Antti Apuselle (041 449 7250 tai antti.apunen@ediste.fi). Tulemme kuulemaan tavoitteesi ja kerromme, miten hyödyt huippunopeasta Ediste-rynnäköstä.

Jos etsit tuotteistuskoulutusta tuotepäälliköillesi tai valmentajaa, joka opettaisi tuotteistamisen salat asiantuntijoillesi askel askeleelta, käänny Noste Oy puoleen. Nosteen avulla opit itse tekemällä tai huippukoulutuksiin osallistumalla.

 

Ediste-rynnakko-ostokaavio

 

Kaipaatko lisätietoa Ediste-rynnäköstä?

Q&A_thumbnail
Kysymyksiä ja vastauksia Ediste-rynnäköstä on dokumentti, joka vastaa tyypilliseen tuotteistusprojektejamme koskeviin pohdintoihin.

Sen avulla selvität näppärästi, millaiseen tilanteeseen vauhdikas palvelutuotteistusformaattimme sopii parhaiten. Lataa Q&A tästä pdf-muodossa.