Kalsarit_kalaverkosta_IMG_1608
Kalsarit kalaverkosta

Voiko maailman pelastaa ja tehdä samalla hyvää bisnestä?  The Other Danish Guyn perustajien mielestä voi, ainakin jos kalsareiden värkkääminen vanhoista kalaverkoista lasketaan hyväksi teoksi.

iStock_000018372145Medium
Asiantuntijan näkökulmaloukku

Yrität kehittää uutta, mutta olet umpikujassa. Olet kokeillut kaikkea mahdollista, mutta ideasi ei vain toimi, ainakaan käytössäsi olevilla välineillä. Sitten tulee joku ja osoittaa ilmeisen ratkaisun hetkessä. Kuulostaako tutulta?

Beanie
Suloisenpehmeä miljardibisnes

Vuonna 1993 Yhdysvaltain lelupuoteihin ilmestyi  pehmo-otussarja, joka kantoi nimeä Beanie Babies. Niistä kasvoi vuosien varrella miljardeja tuottanut bisnes, vaikka otuksen oli valmistettu samoissa kiinalaisissa tehtaissa ja samoista materiaaleista kuin lukemattomat kilpailijansakin.

iStock_000010707251XLarge
Kumpi saa asiakkaasi ostamaan: uhkaus vai lupaus paremmasta?

Ilmastonmuutos jyllää. Tiedemiehet messuavat, että toimeen pitäisi tarttua heti tai muuten meri velloo kohta Keravalla. Silti moni pitää lämpenemistä liioiteltuna tai ihmisestä riippumattomana ilmiönä. Jos psykologeja on uskominen, vika ei ole tutkimustuloksissa. Syypäänä on ahdistava viesti, jolta liskoaivosi suojelevat sinua. Mietintämyssysi vanhin osa inhoaa pelkoa ja sensuroi uhkaukset.

Taleb
Miljonääri sattuman oikusta

Amerikkalainen sijoittaja Nassim Taleb kiinnitti aikanaan huomiota siihen, miten esimerkiksi ministerien sattumanvaraiset lausunnot heittelivät pörssikursseja kuin tuuliviirejä. Taleb alkoi lyödä vetoa luonnonmullistusten ja yllätysten puolesta. Valinta tarkoitti, että 99 tapauksessa sadasta veikkaus menisi pieleen. Mutta hän tiesi, että yksi onnistuminen kuittaisi kaikki epäonnistumiset. Muut sijoittavat leimasivat Talebin hulluksi ja ennustivat, että mies olisi pian konkurssissa. Toisin kävi. Taleb hallinnoi nyt miljardien pääomia ja on tienannut erilaisuudellaan aimo tukun kahisevaa.